aanmelden menu

'T is verre
weer van da

Douglas Firs - Hinges of Luck

Na omzwervingen met Triggerfinger en K's Choice, een beklijvende show in de AB en een reeks spraakmakende clubconcerten, wordt het stilaan tijd voor een eigen theatertournee voor Douglas Firs, de band rond singer-songwriter Gertjan van Hellemont.

Nochtans is Gertjan niet meteen een man met een strak plan. Zo trok hij twee jaar na zijn eerdere album The Long Answer Is No naar Canada, enkel met een gitaar en een klein opnametoestel. Het werden twee verlossende maanden, gevuld met lezen en schrijven, concertjes in bruine kroegen, maar tussendoor ook optredens in de metropool New York.

Terug in België verzamelt hij zijn vertrouwde band en neemt met hen zijn nieuwe album Hinges Of Luck op, onder andere in de La La Land Recording Studio in Louisville, Kentucky. De roadtrip brengt hen op illustere plaatsen in Nashville, Memphis en New Orleans.

Flink wat ervaringen en levenslessen rijker weet Douglas Firs te bekoren met een mix van hartverscheurende melancholie, rauwe rootsrock en eerlijke bindteksten. Ontroerende liefdesliedjes zoals Pretty Legs en Things To Do of Caroline uit de eerste albums, worden nu aangevuld met vragen die Van Hellemont zich nooit eerder stelde ...

Verkooppunten
In&Uit Brugge
Douglas Firs - Hinges of Luck

Deel dit met je vrienden

TERUG NAAR OVERZICHT