aanmelden menu

'T is verre
weer van da

Ultima Vez/Wim Vandekeybus - Trap Town

Wie tijdens het Culturele Hoofdstadjaar 2002 de voorstelling Blush zag, weet dat Wim Vandekeybus over fenomenale kwaliteiten beschikt als choreograaf. In het Concertgebouw ontvouwde zich destijds een indrukwekkend spektakel van dans en livemuziek.

In Blush voerde hij de figuren Orfeus en Eurydice op, waarmee hij voor het eerst uiting gaf aan zijn grote fascinatie voor de antieke mythen. Een liefde die tot op vandaag blijft leven. De mythes geven immers, ontdaan van alle anekdotiek, inzicht in de mensheid pur sang. De mythe schept helderheid in de mechanismen van een klassiek conflict, niet door wat ze laat zien, maar vooral door wat ze niet laat zien.

Zijn nieuwe creatie TrapTown neemt je mee naar een parallel universum, ontdaan van gedefinieerde tijd en ruimte. Oerconflicten domineren, de noodzaak en (on)mogelijkheid van emancipatie spelen op. Voor deze dansmythologie gaat Vandekeybus aan de slag met schrijver Pieter De Buysser en een legioen Ultima Vez performers. De voorstelling wordt toon bijgezet door een filmische soundtrack van Trixie Whitley en Phoenician Drive.

Verkooppunten
In&Uit Brugge
Ultima Vez/Wim Vandekeybus - Trap Town

Deel dit met je vrienden

TERUG NAAR OVERZICHT