aanmelden menu

Ke je den
de'en ol?

Amaranthe Oudenaarde

Het jong dameskoor Amaranthe ontstond in november 2006 en bestaat uit een 25-tal leden.
Amaranthe sleutelt wekelijks aan een uitdagend repertoire van klassieke en hedendaagse muziek. Daarmee tonen ze aan dat ze niet in één hokje te plaatsen zijn. Jaarlijks verzorgen ze een tweetal concerten in eigen beheer. Daarnaast is Amaranthe een graag geziene gast bij uiteenlopende projecten. Zo stonden de dames op het podium met Kadril tijdens Nekkanacht 2013 en waren ze één van de gastkoren op de cd Stemmen van Johan Verminnen (2014).
Ze werden tot winnaar gekroond op het korenfestival van Kontich in 2015 en ze promoveerden zich in februari 2016 tot de "ereafdeling" van het koortoernooi in Oost-Vlaanderen (bevestigden zich in 2012 in de afdeling “uitmuntendheid”).
Amaranthe werd uitgenodigd op verschillende festivals in o.a. Nis (Servië), Barcelona (Spanje) en Verona (Italië) en behaalde mooie prijzen op nationale en internationale koorwedstrijden. Tijdens de zomer van 2017 namen ze met succes deel aan het internationale festival 'Musica eterna Roma' en behaalden 2 prijzen: 'Categorie Winnaar' van de categorie 'dameskoren', en de dirigentenprijs ('Conductor's Prize for outstanding achievement'). Op de Internationale Koorwedstrijd te Maasmechelen (oktober 2017) behaalde Amaranthe een score van 90%, werd het bekroond als winnaar van de categorie gelijkstemmige koren en ontving het een speciale prijs voor de beste uitvoering van het verplichte werk 'Upstream' van componist Maarten Van Ingelgem!

Op de vierde editie van het Internationaal Koorfestival CantaRode in Kerkrade behaalden ze de eerste prijs. De prijs voor de beste dirigent ging naar Johannes Dewilde van Amaranthe. En ook de publieksprijs werd aan Amaranthe toegekend, waarmee dit koor met maar liefst drie prijzen naar huis ging.

Amaranthe zong vijf jaar onder leiding van Linde Devos. In 2012 gaf ze de fakkel door aan Johannes Dewilde.

Deel dit met je vrienden

TERUG NAAR OVERZICHT