aanmelden menu

Ke je den
de'en ol?

Chiaroscuro

Chiaroscuro is ontstaan als een verkennende jamsessie tussen drummer Yannick en gitarist Arne, met een voorliefde voor slepende en stevige maar ook melodisch getinte hard/stoner rock. We schrijven februari 2014. Wat begon als een resem instrumentale jamsessies met Amenra, Kyuss, Black Sabbath, Cult of Luna en Mastodon als leidraad, mondde met de toevoeging van Nicolas op gitaar en Lennart op bas en zang al snel uit in een omarming van het betere stonerwerk met - tussen de slepende riffs door - een gezonde aandacht voor detail, tempovariatie, vurige zang en kleurrijke klankweelde. Een kleine drie jaar - en de aflossing van Arne door Ewoud - later heeft Chiaroscuro een klein uur muziek op de teller staan.

Live

In 2015 en 2016 vulde Chiaroscuro onder meer Kinky Star, The Cover, De Kleine Kunst, De Giraf (allen Gent), JC Brieljant (Deinze), JH De Muze (Zottegem), 't Verzet (Knokke) en Klusterrock (Zele). Altijd op zoek naar meer optredens!

Invloeden

Mastodon, Black Sabbath, Cult of Luna, Amenra, Kyuss, Red Sparowes, Isis, Graveyard, Motorpsycho, Sleep, Neurosis, Steak Number Eight, Pink Floyd en een 4000-tal andere artiesten, boeken en films

Live snippets: https://www.youtube.com/channel/UCt651tnk5PbgIE8neGdcm5w

Deel dit met je vrienden

TERUG NAAR OVERZICHT