aanmelden menu

Oe zit da
weere juste?

Veelgestelde vragen

Wie heeft recht op een Brugge Leeft jongerenpas? Hoe kan ik eentje aanvragen?

Wie heeft recht op een Brugge Leeft jongerenpas? Hoe kan ik eentje aanvragen?
Alle Brugse jongeren van 16 tot 25 jaar, alle hogeschoolstudenten die in Brugge studeren (VIVES, Howest, KU Leuven campus Brugge, Zowe, Vesaliusinstituut en Europacollege) en alle scholieren ouder dan 16 jaar uit een Brugse middelbare school hebben recht op een Brugge Leeft jongerenpas.

De Brugse jongeren kregen de pas in de loop van september thuis toegestuurd. Studenten uit het hoger onderwijs kunnen de pas bij hun studentenvoorzieningen ophalen. Afhankelijk van de middelbare school waar je schoolloopt krijg je een pas thuis toegestuurd of ontvang je eentje via de leerkrachten van je school.

Heb je recht op een pas, maar kreeg je die nog niet? Bezorg ons je adres via het contactformulier en wij sturen een pas op!

Biedt Brugge Leeft financiƫle ondersteuning aan evenementen?

Brugge Leeft biedt in principe geen financiële ondersteuning. Daarvoor zijn er andere instanties. Neem daarom zeker eens een kijkje op de website van de jeugddienst welke subsidies je er kan krijgen.

 

Wel bieden we promotionele ondersteuning. Jouw evenement krijgt bij ons een plekje op de website die door duizenden jongeren bezocht wordt. In ruil voor enkele tickets plaatsen we je evenement extra in de kijker op onze nieuwspagina en sociale media. Wil je samenwerken? Neem dan zeker contact op!

Waarom werd mijn evenement niet goedgekeurd?

Brugge Leeft heeft als doel om jongeren en studenten te binden aan de stad Brugge. Enkel culturele en sportieve activiteiten voor de jongerendoelgroep (+16) die in Brugge plaatsvinden krijgen een plekje op onze website.