aanmelden menu

'T is verre
weer van da

Yevgueni

De band Yevgueni draait ondertussen al enkele jaren mee en schonk het Vlaamse lied enkele prachtige klassiekers. Je kent ongetwijfeld nummers als 
Als ze lacht, Nieuwe meisjes, Sara, Aan de arbeid, maar ook het aangrijpende Veel te mooie dag. In 2006 wonnen ze het Éen-programma Zo is er maar één. Ze stonden verschillende keren op de Nekka Nacht en kregen er enkele jaren terug de Vlaamse cultuurprijs voor muziek 2011-2012.

De sterkte van de band is dat ze muziek maken voor drie generaties en dat ze zowel thuishoren op grote festivals als in jeugdhuizen, maar ook in theaterzalen.

Zanger Klaas Delrue laat zich voor zijn nummers gewillig inspireren door wat gebeurt in zijn eigen leven. Voor de plaat Tijd is Alles was dat meer dan ooit het geval. Tijd is altijd en overal, maar ook - en vooral - steeds vaker te kort. Tijd om - eindelijk - vader te worden bijvoorbeeld. En, de verloren tijd die daaraan voorafging toen dat niet meteen wilde lukken. Die emoties zorgden eerst voor een blokkade in het hoofd van Delrue, maar leverden vervolgens een stortvloed aan inspiratie op. 

'Hartverwarmend, oerdegelijk concert'
(De Standaard)

Verkooppunten
In&Uit Brugge
Yevgueni

Deel dit met je vrienden

TERUG NAAR OVERZICHT